Reactie Esthetic-Airlines op artikel in Het Laatste Nieuws over slecht uitgevoerde haartransplantaties in Turkije

Op 6 februari verscheen op de website van Het Laatste nieuws een artikel over slecht uitgevoerde haartransplantaties in Turkije. Volgens verschillende Belgische cosmetische artsen loopt het bij cosmetische ingrepen in het buitenland vaak mis. Een collega-haarspecialist weet zelfs dat “wie naar goedkope oorden trekt voor een nieuw kapsel, 80 procent kans heeft om met problemen terug te keren”. Wij bij Esthetic-Airlines vielen net niet van onze stoel van verontwaardiging.

Als Belgisch adviesbureau in Vlaanderen voor haartransplantaties in Istanbul in Turkije, voelen we ons dan ook verplicht om hierop te reageren.

Foto van boze arts

Belgische artsen en chirurgen zijn zélf patiënt bij Esthetic-Airlines

Allereerst wensen we te benadrukken dat Esthetic-Airlines al 10 jaar nauw samenwerkt met Belgische artsen en chirurgen die vaak patiënten naar ons doorverwijzen. De meeste Belgische artsen weten namelijk dat Turkije de ontegensprekelijke nummer 1 is op gebied van haartransplantaties. Meer nog: veel van die artsen zijn zélf patiënt bij ons. Want ja… ook dokters kunnen kaal worden.

Eerlijk is eerlijk: ook wij krijgen regelmatig mensen over de vloer waarbij we correcties moeten uitvoeren na tegenvallende resultaten. Alleen gaat het hier om personen die hun haartransplantatie in België hebben laten uitvoeren en ons vertellen dat ze spijt hebben dat ze voor hun ingreep niet naar Turkije zijn gevlogen.

Beweren we nu dat haartransplantaties slecht worden uitgevoerd in België? Neen, helemaal niet, maar al te vaak worden er in ons land te weinig grafts geplaatst op één dag en zien we geen resultaat.

Belgische chirurgen worden opgeleid in Turkije

Het gaat hier om een vak dat routine vraagt om een expertise te ontwikkelen, waarmee we – uiteraard – niet bedoelen bandwerk. Enkel met routine creëer je genoeg densiteit en het gewenste resultaat voor de patiënt. In België bestaat er nog altijd geen opleiding ‘haartransplantatie’, wat maakt dat de chirurgen van hier hun opleiding genoten in het buitenland, meestal in… Turkije.

Natuurlijk is niet elke ‘instantie’ in Turkije even betrouwbaar. ln zogenoemde ‘appartementklinieken’ – waarbij verpleegkundigen zelf een bedrijfje opstarten in een chique appartement – blijft u beter weg. Dit soort praktijken zijn trouwens illegaal. Want vergis u niet: Turkije handhaaft een bijzonder strenge medische wetgeving. Elke gecertificeerde haartransplantatie kliniek wordt twee keer per maand fysiek gecontroleerd door officiële inspecteurs die telkens één keer aangekondigd, maar ook één keer onaangekondigd op bezoek komen. Bij nog maar de minste tekortkoming, moet de betreffende kliniek meteen de deuren sluiten en gaat die pas weer open nadat alles opnieuw werd goedgekeurd.”

Opgelet voor Turkse teams in de Benelux

De laatste maanden merken we dat steeds meer Turkse teams naar de Benelux afzakken om haartransplantaties uit te voeren. Dit nieuwe fenomeen, waarmee men vooral in Nederland te kampen heeft, probeert voornamelijk patiënten te lokken met fancy online advertenties. Esthetic-Airlines maant hierbij aan tot voorzichtigheid, want vaak zijn deze teams niet verzekerd voor complicaties. Het spreekt vanzelf dat een verzekering onontbeerlijk is bij medische ingrepen en deze moet altijd door een Europees erkende plastisch chirurg kunnen worden voorgelegdVergeet dit nooit wanneer u zich informeert over een cosmetische ingreep, want een haartransplantatie is een operatie, geen gelaatsverzorging!

Tot slot willen we nogmaals benadrukken dat we het belangrijk vinden om te reageren op het artikel op HLN. De arts die in het stuk aan het woord wordt gelaten, verspreidt niet alleen een erg tendentieuze boodschap, maar deelt ook feitelijk foutieve informatie.

Bij een cosmetische ingreep zoals een haartransplantatie ga je niet over één nacht ijs en maakt een professionele en eerlijke begeleiding vaak het verschil. De patiënt moet altijd prioriteit nummer 1 zijn. Wanneer specialisten – voornamelijk uit eigenbelang – een loopje gaan nemen met de waarheid, is de patiënt het slachtoffer en dat mag NOOIT de bedoeling zijn.

Onze reactie is allesbehalve bedoeld als PR voor Esthetic-Airlines. Wij vinden dat patiënten vrij moeten kunnen kiezen en beslissen met wie ze in zee gaan en waar ze hun cosmetische ingrepen laten uitvoeren, maar tegelijk zijn wij van mening dat alles begint met het delen van eerlijke informatie.

Wenst u te reageren op dit artikel of zit u met specifieke vragen, dan kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren via een mailtje naar info@esthetic-airlines.be of telefonisch of via WhatsApp bereiken op +32 479 99 34 54. Begeleidend expert Ivann Vermeer beantwoordt met veel plezier en in alle eerlijkheid al uw vragen.

Indien u meer informatie zoekt over het verloop van een haartransplantatie in Turkije, kunt u altijd hier terecht: Hoe verloopt uw haartransplantatie: voor, tijdens en na?

Wij nodigen u ook uit onze antwoorden op De 10 meest gegoogelde vragen over haartransplantatie te bekijken.

Contacteer ons

- begeleidend expert in esthetische ingrepen in Turkije

Tel.

Adres

 
Afspraak ook mogelijk in België, op de locaties Antwerpen en Bilzen.