Haartransplantatie

Verloop van uw behandeling

Uw haartransplantatie: voor, tijdens en na

Het verloop van uw behandeling hangt af van de ingreep die u koos. Voor uw haartransplantatie reist u naar Istanbul, de belangrijkste stad van Turkije.

De voorbereiding

7 dagen voor de ingreep

Eén week voor de ingreep mag u geen aspirine, paracetamol of andere pijnstillers meer innemen. Vanaf 3 dagen vóór tot 3 dagen na de ingreep mag u niet roken.

Uitzonderingen zijn mogelijk in overleg met de anesthesist van de kliniek. Dit wordt besproken aan de hand van de medische vragenlijst die u vooraf invult.

De behandeling

Dag van de behandeling

1

Bij een ingreep met een normale, lokale verdoving mag u ’s ochtends gewoon ontbijten.

2

Draag makkelijke en comfortabele kledij en zorg dat u niets meer over uw hoofd moet trekken na de haartransplantatie. Een los hemd of sweater met ritssluiting is ideaal!

Onze Nederlandstalige begeleidster haalt u op in de lobby van het hotel waar u verblijft. Zij begeleidt u naar de kliniek.

3

Er wordt een bloedafname gedaan om te testen op hepatitis B, hepatitis C en HIV. Er wordt ook een extra bloedstaal afgenomen om na de haartransplantatie een PRP-behandeling uit te voeren.

4

Het team scheert uw haar tot op 0,5 mm.

Bij een FUE (Saffier) haartransplantatie wordt het volledige hoofd geschoren. Bij een DHI haartransplantatie moet enkel de donorzone geschoren worden.

Na te kijken door de klant – in de tekst werd er gewisseld tussen 0,5 en 1 mm.

5

Om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, zal u tijdens de ingreep pijnstillers krijgen om eventuele pijn achteraf tegen te gaan. Daarnaast geven we u preventief pijnstillers mee voor de eerste dagen na de behandeling. Deze kan u gebruiken bij lichte hoofdpijn. Ook krijgt u van ons een nekkussen, zodat u makkelijk(er) kan slapen.

Nazorg

Dag na de behandeling

De eerste 24 uur na de behandeling zijn enorm belangrijk. Niet alleen moet u extra voorzichtig zijn voor stoten, u mag ook niet te veel vooroverbuigen.

Daarnaast raden we aan om na de behandeling 2 dagen uw hoofd iets hoger te leggen tijdens het slapen. Hiervoor kan u het nekkussen gebruiken dat u van ons kreeg. In deze positie zal u misschien moeilijker inslapen, maar het blijft belangrijk dat u voldoende rust om zo goed mogelijk te genezen.

Na de ingreep mag u 1 maand niet sporten, zwemmen, een sauna nemen of in de zon lopen. Gedurende 8 maanden na de behandeling mag u geen tondeuse gebruiken op de huid waarin er haar werd getransplanteerd. De kapper mag deze zone wel met kam en schaar bijknippen. De niet-getransplanteerde zone mag na 2-3 weken terug met de tondeuse worden bijgewerkt.

Dag 3

Vertrek huiswaarts

Op dag 3 van uw verblijf vertrekt u terug huiswaarts.

De dag begint met een bezoek aan onze kliniek. Daar zullen de artsen het verband verwijderen en uw hoofdhuid voor de eerste keer na de haartransplantatie verzorgen. Zij zullen u duidelijk uitleggen hoe u thuis uw hoofd zelf moet verzorgen gedurende 10 dagen. U krijgt ook een infobrochure met deze uitleg en alle verzorgingsproducten die u nodig heeft voor de nazorg. Deze shampoo en lotion zorgen dat de wondjes binnen de 7-10 dagen volledig zijn verdwenen.

Vanuit de kliniek brengt een chauffeur u terug naar de luchthaven. Rond 15.30 u. vertrekt uw vlucht naar België. Rond 18 u. landt u in Zaventem (of in de luchthaven die u vooraf heeft gekozen).

2 - 3 weken

Na twee tot drie weken zal 80% van de getransplanteerde haren uitvallen. Dit hoort bij het proces en wordt vooraf ingecalculeerd.

3 - 4 maanden

Het getransplanteerde haar zal pas na drie tot vier maanden beginnen groeien. Deze haargroei zal langzaam zichtbaar worden, al zal u het volledige eindresultaat pas kunnen waarnemen na 12 tot 14 maanden.

Heeft u na uw haartransplantatie nog vragen of opmerkingen?

Esthetic Airlines staat voor u klaar!

Behandeling in Turkije? Nazorg in België!

Contacteer ons

- begeleidend expert in esthetische ingrepen in Turkije

Vrijblijvende afspraak mogelijk in Antwerpen, Bilzen en Wemmel

Antwerpen

 

Wemmel

 

Bilzen